Polední menu
15. 12. 2025 ‐ 19. 12. 2025
11.00 - 14.00
Stálý jídelní lístek
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Hvězda sládků
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Pondělí 15. 12.
| Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
| Polévka: Vývar z uzených vepřových kostí s bramborem, kořenovou zeleninou a kroupami (1,6,9) | ||
| Hlavní jídla: | ||
| Kuřecí roláda - roláda z vykostěného kuřete se slaninou a špenátem, podávaná se šťávou z výpeku a jemnou bramborovou kaší (1,3,7,12) | ||
| Penne all´Amatriciana /pancetta, olivový olej, řapíkatý celer, cibule, mrkev, rajčatový protlak/, sypané ovčím sýrem pecorino (1,3,7,9) | ||
| Grilované nudličky vepřové panenky, podávané s krémovou omáčkou ze sýra Cheddar, smažené bramborové hranolky (1,7) |
Úterý 16. 12.
| Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
| Polévka: Celerový krém s opečenou anglickou slaninou (1,7,9,12) | ||
| Hlavní jídla: | ||
| Vepřové v kapustě - dušené vepřové ramínko s kapustou, podávané s vařeným bramborem (1,7,9) | ||
| Sýrová Quesadilla (tortilla, eidam, gouda, čedar, hermelín, loupaná rajčata, česnek, olivový olej), podávaná s dipem ze zakysané smetany a zeleninovým salátkem (1,3,7,12) | ||
| Thajské červené kari s kuřecím masem, kokosovým mlékem, zeleninou a pečenou rýží (1,5,6,7,8,9) |
Středa 17. 12.
| Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
| Polévka: Cibulačka - tradiční cibulová polévka se zašlehaným vejcem a smaženým chlebem (1,3,9) | ||
| Hlavní jídla: | ||
| Grilované kuřecí prso marinované v citrónové kůře, česneku a bylinkách, restovaná cukrová kukuřice se slaninou, pečené brambory ve slupce, česnekový dip ze zakysané smetany (6,7,9,12) | ||
| Italské krémové houbové risotto s rukolou a sýrem Gran Biraghi (7,9,12) | ||
| Hovězí po Burgundsku /hovězí krk dušený v lázni dobrého červeného vína společně se zeleninou, žampiony, sterilovanými cibulkami a bylinkami/, bramborová kaše (7,9,12) |
Čtvrtek 18. 12.
| Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
| Polévka: Kuřecí vývar s nudlemi, kořenovou zeleninou a sekanou petrželovou natí (1,3,7,9) | ||
| Hlavní jídla: | ||
| Lasagne s ragů Bolognese gratinované bešamelem a sýrem Gran Biraghi (1,3,7,9,12) | ||
| Grilovaný hermelín, podávaný na mixu trhaných listových salátů s čerstvou zeleninou, brusinky, rozpečená bylinková bageta (1,3,7,9,10,12) | ||
| Grilované medailonky z vepřové kotlety s omáčkou z dijonské hořčice, americké brambory (1,3,6,7,9,10,12) |
Pátek 19. 12.
| Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
| Polévka: Krémová rajčatová s těstovinou (1,3,7,9) | ||
| Hlavní jídla: | ||
| Pečené kuřecí stehno na másle, silná šťáva z výpeku, dušená rýže, ovocný kompot (1,7) | ||
| Germknödel /rakouský kynutý knedlík plněný povidly/s vanilkovou omáčkou sypaný cukrem a mákem (1,3,7) | ||
| Panenka s brusinkovou omáčkou - plátky pečené vepřové panenky, podávané s omáčkou z červeného vína a brusinek, mléčnou bramborovou kaší (1,7,9,12) |
Příjemné posezení Vám přeje kolektiv restaurace Jihlavský Parlament na Terasách. Nechte si zasílat informace o akcích a novinkách včetně menu automaticky na e-mail, sledujte naše akce a týdenní menu na Facebooku.
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání



