Polední menu
21. 7. 2025 ‐ 25. 7. 2025
11.00 - 14.00
Stálý jídelní lístek
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Hvězda sládků
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Pondělí 21. 7.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
Polévka: Krémová ze zeleného hrášku se smetanou (1,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Řecký salát s grilovanými kuřecími prsíčky, sýrem feta, olivami a červenou cibulkou, pečivo (1,3,7,9,10,12) | ||
Tyrolské sýrové špecle s restovanými nudličkami šunky od kosti, zdobené pažitkou (1,3,7,9) | ||
Grilovaná panenka s hořčicovou omáčkou, pařeným bulgurem a vařenou brokolicí s máslem (1,7,9,10) |
Úterý 22. 7.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
Polévka: Kuřecí vývar s nudlemi, kořenovou zeleninou a sekanou petrželovou natí (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Zapečený kuřecí steak - zapečený kuřecí plátek chorizem a hermelínem, omáčka demi glace zjemněná máslem, pečená rýže (1,7,9) | ||
Vepřová játra na roštu, smažené bramborové hranolky, tatarská omáčka (1,3,6,7,9,10,12) | ||
Moravský vrabec, dušené bílé zelí, bramborový knedlík (1,3,7) |
Středa 23. 7.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
Polévka: Boršč se zakysanou smetanou (6,7,9,12) | ||
Hlavní jídla: | ||
Bramborák ráno pečený plněný jemně pikantní masovou směsí se zeleninou, sypaný sýrem (1,3,7) | ||
Císařská šunka s křenovou omáčkou - plátek prvotřídní šunky z vepřové kýty přelitý smetanovou omáčkou z křenu, houskový knedlík (1,3,7,9) | ||
Kuřecí maso na thajský způsob s pečenou rýží a čerstvým koriandrem (4,6,9,12,14) |
Čtvrtek 24. 7.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
Polévka: Krémová česneková s chlebovými krutony (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Lasagne s ragů Bolognese gratinované bešamelem a sýrem Gran Biraghi (1,3,7,9,12) | ||
Caesar salát s grilovanými nudličkami z kuřecího prsa, anglickou slaninou, vajíčkem a sýrem Gran Biraghi (1,3,4,7,10,12) | ||
Hovězí štěpánská pečeně, připravená z kýty přes noc na nízkou teplotu, podávaná s pečenou rýží (1,3,6,7,9) |
Pátek 25. 7.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 195 Kč | |
Polévka: Krémová rajčatová s těstovinou (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Bramborové noky s vepřovou panenkou a špenátovými listy ve smetanové omáčce sypané sýrem Gran Biraghi (1,3,7,9) | ||
Rozpečený hermelín balený v anglické slanině, podávaný s karamelizovanou pivní cibulkou a variací listových salátů s polníčkem a tomaty, bylinková bageta (1,3,7,9,10) | ||
Konfitované kachní stehno, dušené červené zelí, houskový knedlík (1,3,6,7,9,12) |
Příjemné posezení Vám přeje kolektiv restaurace Jihlavský Parlament na Terasách. Nechte si zasílat informace o akcích a novinkách včetně menu automaticky na e-mail, sledujte naše akce a týdenní menu na Facebooku.
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání