Polední menu
28. 4. 2025 ‐ 2. 5. 2025
11.00 - 14.00
Stálý jídelní lístek
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Hvězda sládků
K polednímu menu Vám ZDARMA nabízíme karafu s vodou a citronem.
Menu S SEBOU Vám rádi připravíme po předchozí telefonické objednávce. Objednávky přijímáme na tel. 563 037 108.
Akceptujeme stravenky Ticket Restaurant, Gastro Pass, Naše Stravenka.
Pondělí 28. 4.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 189 Kč | |
Polévka: Frankfurtská - polévka z mleté papriky, brambor, uzeniny a smetany (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Kuřecí roláda - roláda z vykostěného kuřete se slaninou a špenátem, podávaná se šťávou z výpeku a jemnou bramborovou kaší (1,3,7,9) | ||
Čočka na kyselo, podávaná s grilovanou klobásou, sázeným vejcem, kyselou okurkou a chlebem (1,3,7,9,10) | ||
Jemně pikantní masová směs se zeleninou z katova kotlíku, sypaná strouhaným sýrem, americké brambory (1,3,6,7,9) |
Úterý 29. 4.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 189 Kč | |
Polévka: Cibulačka - tradiční cibulová polévka se zašlehaným vejcem a smaženým chlebem (1,3,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Smažený sýr Gouda s máslovými vařenými bramborami a tatarskou omáčkou (1,3,7,9,10,12) | ||
Vepřová játra na roštu, smažené bramborové hranolky, tatarská omáčka (1,3,6,7,9,10,12) | ||
Pečené filety tilápie nilské, podávané na smetanové omáčce s bylinkami, zeleninový kuskus (1,4,7,9) |
Středa 30. 4.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 189 Kč | |
Polévka: Krémová česneková s chlebovými krutony (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Farmářský salát s panenkou - trhané salátové listy s polníčkem, rajčaty, paprikou, nudličkami šunky, sýru a smaženou panenkou, hořčicovou zálivkou a čerstvým pečivem (1,3,7,10,12) | ||
Balkánské čevabčiči, podávané se šťouchaným bramborem, hořčicí a zdobené cibulkou (7,9) | ||
Hovězí štěpánská pečeně připravená z kýty přes noc na nízkou teplotu, podávaná s pečenou rýží (1,3,6,7,9) |
Čtvrtek 1. 5.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 189 Kč | |
Polévka: Kuřecí vývar s nudlemi, kořenovou zeleninou a sekanou petrželovou natí (1,3,7,9) | ||
Hlavní jídla: | ||
Lasagne s ragů Bolognese gratinované bešamelem a sýrem Gran Biraghi (1,3,7,9,12) | ||
Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, citron (1,3,6,7) |
Pátek 2. 5.
Cena menu ( polévka + jedno hlavní jídlo ) | 189 Kč | |
Polévka: Staročeská kulajda s brambory, směsí lesních hub a čerstvým koprem (1,3,7,9,12) | ||
Hlavní jídla: | ||
Steak z kuřecího prsa gratinovaný šunkou a sýrem, pečená rýže, omáčka demi glace zjemněná máslem (1,6,7,9,12) | ||
Kynuté borůvkové knedlíky s tvarohem, rozpuštěným máslem a cukrem moučka (1,3,7) | ||
Pikantní medová žebírka pečená za nízké teploty, silná šťáva z výpeku a černého piva, chléb (1,3,9,12) 450 g |
Příjemné posezení Vám přeje kolektiv restaurace Jihlavský Parlament na Terasách. Nechte si zasílat informace o akcích a novinkách včetně menu automaticky na e-mail, sledujte naše akce a týdenní menu na Facebooku.
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání
Jsme Vaše nová restaurace v Jihlavě!
Seznam alergenů (právně závazný od 13. 12. 2014, publikovaný v Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. 10. 2011):
1. Obiloviny obsahující lepek
1a. Pšenice (například špalda a khorasan)
1b. Žito
1c. Ječmen
1d. Oves
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8. Skořápkové plody
8a. Mandle (Amygdalus communis L.)
8b. Lískové ořechy (Corylus avellana)
8c. Vlašské ořechy (Juglans regia)
8d. Kešu ořechy (Anacardium occidentale)
8e. Pekanové ořechy (Carya illinoinensis)
8f. Para ořechy (Bertholletia excelsa)
8g. Pistácie (Pistacia vera)
8h. Makadamie (Macadamia ternifolia)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
Kde není uvedeno, poskytne informace o alergenech obsluha na vyžádání